Умеров повідомив, що перше засідання суду окупованого Криму у його справі буде закритим

Перше попереднє судове засідання у кримінальній справі проти заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова буде закритим. Про це сам Умеров написав на сторінці у Facebook.

«31 травня о 11:00 відбудеться перше попереднє засідання суду у кримінальній справі проти Ільмі Умерова. Місце проведення – сімферопольський районний суд», – йдеться в повідомленні.

Про час і формат засідання Умерову стало відомо від помічника судді Андрія Кулішова.

За даними сайту підконтрольного Кремлю Сімферопольського районного суду, кримінальну справу стосовно Ільмі Умерова за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії  два дні тому було передано для вивчення судді Андрію Кулішову.

За інформацією, розміщеною на сайті «Миротворець», Андрій Кулішов розшукується правоохоронними органами України за порушення присяги судді й підозрюється у державній зраді. При цьому у списку звільнених кримських суддів Вищою радою судочинства України суддя Андрій Кулішов не вказаний.

12 травня 2016 року екс-прокурор анексованого Криму Наталія Поклонська повідомила, що слідчі ФСБ Росії порушили проти Ільмі Умерова кримінальну справу за статтею про екстремізм.

Затримання, обшук і порушення кримінальної справи, утримання в психіатричній лікарні для проведення примусової судово-психіатричної експертизи відомого учасника національно-визвольного руху кримських татар, заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова викликало сильний громадський і міжнародний резонанс.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров вважає переслідування Ільмі Умерова частиною кампанії гонінь і утисків кримськотатарського народу в анексованому Росією Криму.

коментуйте повідомлення: