Якщо влада України не поліпшить бізнес-клімат в країні – терпіння кредиторів вичерпається

Якщо влада України не поліпшить бізнес-клімат в країні і не буде ефективно боротися з корупцією найближчим часом, терпіння кредиторів вичерпається, пише австрійська газета Die Presse.

Газета зазначає, що іноземні інвестори налаштовані скептично, незважаючи на нещодавні заклики прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

“Зараз саме час інвестувати в Україну”, – заявив він на конференції на підтримку України, що відбулася у вівторок у Києві. При цьому Яценюк зазначив, що має намір відмовити у приватизації російським фірмам і підприємцям.

Міжнародна конференція була скликана спеціально для того, щоб залучити західних інвесторів і доповісти про те, як реалізуються реформи.

Die Presse зазначає, що Київ представив дорогі, професійно зроблені, барвисті буклети, в яких держава визначає прогрес у боротьбі з корупцією, а також у питаннях приватизації та інвестиційного клімату. Однак насправді ситуація “дуже складна”, пише газета.

Інвестори вважають, що обіцяні Києвом реформи “занадто фрагментарні” і влада втратила дуже багато часу.

“Поліпшувати потрібно дійсно багато чого”, – заявив представник австрійської економічної делегації Герман Ортнер. Зокрема, заборона Нацбанку виводити дивіденди з країни, за його словами, прогресу не сприяє.

Die Presse нагадує, що гривня різко знецінилася в останні місяці, що призвело до подальшого зниження і без того невисокої купівельної спроможності.

Крім того, в березні на вимогу Міжнародного валютного фонду Київ істотно підвищив тарифи, що викликало негативну реакцію громадян і налаштувало їх проти МВФ.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

коментуйте повідомлення: