У САП повідомили про припинення досудового слідства у справі Охендовського

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) повідомили про припинення досудового розслідування кримінального провадження проти голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського у справі так званої «чорної бухгалтерії» «Партії регіонів». Про це йдеться на сторінці САП у Facebook.

«На виконання вимог національного закону та міжнародно-правових договорів детективами НАБ України за погодженням з процесуальними керівниками до уповноважених органів інших держав спрямовано ряд клопотань про надання міжнародної правової допомоги у цій справі. До отримання відповідей від іноземних партнерів слідство у справі зупинено на підставі пункту 3 частини 1 статті 280 КПК України (виконання процесуальних дій у рамках міжнародного співробітництва – ред.)», – мовиться в повідомленні.

За даними прокурорів, отримані під час слідства офіційні документи українських дипломатів, які забезпечували організаційний супровід відряджень Михайла Охендовського, містять «суттєві суперечності».

«Залишається встановити, які саме конкретні дії Михайло Охендовський, перебуваючи у закордонних відрядженнях, виконував в інтересах Партії регіонів, і чи виконував їх взагалі», – зазначили в САП.

Решта матеріалів так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів, як зазначили у САП, мають бути далі досліджені в окремому провадженні, яке вже скероване до Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ.

30 травня 2016 року НАБУ почало розслідування через імовірне одержання Михайлом Охендовським коштів із «чорної бухгалтерії» Партії регіонів, а саме – понад 160 тисяч доларів.

Голові ЦВК повідомили про підозру в одержанні хабарів в особливо великих розмірах. У НАБУ повідомили, що достовірність підписів Охендовського у журналі звітності про видатки з «чорної бухгалтерії» підтвердили дві експертизи. Сам Михайло Охендовський свою провину заперечує.

НАБУ зверталося до суду з клопотанням про відсторонення Охендовського з посади голови ЦВК, проте суд це прохання не задовольнив.

коментуйте повідомлення: