Адвокат: нову справу проти активіста Балуха направлять у суд

В анексованому Росією Криму завершилося досудове слідство у новій кримінальній справі стосовно українського активіста Володимира Балуха, повідомив 18 грудня адвокат активіста Дмитро Дінзе. За його словами, справу передали в суд.

«Завершилося попереднє слідство у кримінальній справі Балуха, вчора підписали протокол ознайомлення з матеріалами справи. Справа йде до суду. В рамках кримінальної справи відмовили в притягненні до кримінальної відповідальності співробітника ІТТ, який спровокував конфлікт з підзахисним», – йдеться в повідомленні адвоката на його сторінці в Facebook.

6 грудня Кримська правозахисна група повідомила, що українському активісту Володимирові Балуху висунули нове звинувачення. Російські силовики в Криму закидають українцеві «дезорганізацію роботи виправних установ»: під час ранкового огляду в камері Володимир Балух нібито вдарив співробітника СІЗО.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року суд виніс вирок українському активісту – три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балух скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

Роздольненський районний суд 1 грудня змінив запобіжний захід Володимиру Балуху на домашній арешт протягом двох місяців.

Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.

коментуйте повідомлення: