ГПУ: обшуки в «Укргазвидобуванні» стосувалися закупок запасних частин до насосів за завищеною ціною

Обшуки Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України в компанії «Укргазвидобування» стосувалися закупок запасних частин до насосів за завищеною ціною, повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко у Facebook.

За даними слідства, у жовтні 2016 року «Укргазвидобування» закупило запасні частини у компанії «Україна-2000» на загальну суму в понад 51 мільйон гривень, що перевищує їхню ринкову вартість.

«У ході досудового розслідування вже встановлено, що службові особи ПАТ «Укргазвидобування» з метою заволодіння коштами, вступили у змову з представниками підприємств-постачальників запчастин, організували та впровадили механізм проведення закупівель товарно-матеріальних цінностей за завищеними цінами», – написав Лисенко.

Він додав, що розслідування в цій справі триває від 5 травня 2017 року за статтею про «привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

Обшуки в «Укргазвидобуванні» відбувалися зранку 16 січня.

ПАТ «Укргазвидобування» спеціалізується на виробництві природного газу і газового конденсату. Воно на 100% є дочірнім підприємством «Нафтогазу України».

коментуйте повідомлення: