У Росії відкрили справу проти коміка, який жартома пов’язав вибух у Новосибірську й коронавірус

У Росії відкрили справу проти коміка Олександра Торна, який пов’язав вересневий вибух у Новосибірську з коронавірусом.

Слідчий комітет повідомив, що розслідує провадження за статтею 207.1 Кримінального кодексу Росії (публічне розповсюдження завідомо неправдивої інформації про обставини, які несуть загрозу життю та безпеки громадян).

«Встановлено, що один з користувачів соціальної мережі «Твіттер» розмістив відеоролик, в якому повідомив, що коронавірус COVID-19 був створений в державному науковому центрі «Вектор», після чого шляхом вибуху навмисне поширений на території Росії і КНР. Таким чином, зазначена особа публічно поширила під виглядом достовірних повідомлень завідомо неправдиву інформацію», – заявили в Слідчому комітеті.

6 квітня Олександр Торн повідомив, що отримав «інформацію з перших рук»: «Той вересневий вибух у лабораторії «Вектор» в Новосибірську, про який ви всі чули, де коронавірус був розроблений, він був навмисним. Підірвали спеціально, щоб вірус потрапив у повітря. Зверніть увагу, саме тоді горіли ліси в Сибіру. Їх теж підпалили спеціально, щоб цей дим від пожежі підхопив вірус і поніс в Китай, щоб звідти все ніби як пішло. Це була операція тіньового світового уряду, масони. Сподіваюся, це зрозуміло».

Уже після відкриття провадження комік заявив, що це був «гумористичний ролик», у якому він «висміює» теорію змови про походження коронавірусу з російської лабораторії.

 

коментуйте повідомлення: