Росія: в Омську помер заступник головного лікаря медзакладу, куди привезли отруєного Навального

У російському Омську помер заступник головного лікаря лікарні швидкої медичної допомоги №1. До цього медзакладу привезли російського опозиціонера Олексія Навального після отруєння в серпні.

У лікарні повідомили, що Сергій Максимишин помер у віці 55 років. Він був заступником головного лікаря з питань анестезіології та реанімації.

Речниця підрозділу Міністерства охорони здоров’я в Омській області Галина Назарова повідомила виданню «Открытые медиа», що лікар помер після серцевого нападу. Вона заявила, що Максимишин минулого року втратив кількох близьких людей.

«Нічого особливого прихованого немає. Людина хворіла, переживала за своїх родичів, він поховав батьків у цьому році. Він помер на роботі, у своїй реанімації, в якій працював. Він лежав у лікарні, його помістили в реанімацію і він там помер», – сказала Назарова.

Навальному стало зле 20 серпня під час перельоту з Томська в Москву. Його шпиталізували в Омську, а потім перевезли до Берліна. Експерти Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що Навального отруїли речовиною з групи «Новачок».

Після лікування та кількамісячної реабілітації опозиціонер повернувся до Росії. Його одразу затримали. 2 лютого Симонівський суд Москви скасував умовний термін Навальному і засудив його до трьох з половиною років колонії загального режиму. Фактично Навальний має провести в колонії 2 роки і 8 місяців, адже суд врахував ті 10 місяців, які політик провів під домашнім арештом.

Сторона звинувачення наполягала на тому, що Навальний мав з’являтися до інспекції двічі на місяць, аби підтверджувати виконання свого умовного терміну. Сторона захисту наполягала, що Навальний не міг відвідувати інспекцію, адже перебував у Німеччині на лікуванні після отруєння.

 

коментуйте повідомлення: