Австралія ввела санкції щодо осіб і компаній з Росії через будівництво Кримського мосту

Влада Австралії запровадила санкції щодо однієї людини і чотирьох компаній з Росії, пов’язаних з будівництвом Керченського моста. Про це заявили у МЗС Австралії.

«Австралія запровадила цілеспрямовані фінансові санкції і заборону на поїздки щодо російської фізичної особи і чотирьох російських компаній, пов’язаних з будівництвом та експлуатацією залізничного моста через Керченську протоку, що з’єднує Росію з незаконно анексованими територіями Автономної Республіки Крим та міста Севастополя (Україна)», – мовиться у повідомленні МЗС Австралії.

Зазначається, що санкції оголошені «в координації з Канадою і узгоджуються з діями, розпочатими Сполученим Королівством та Європейським союзом».

Також у МЗС Австралії наголосили, що країна продовжує «підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України».

Всього з 2014 року до санкційного списку Австралії внесені 168 фізичних та 52 юридичних особи з Росії, додали у відомстві.

1 жовтня 2020 року Рада ЄС ухвалила рішення про доповнення переліку індивідуальних санкцій щодо осіб і організацій, які підривають цілісність і суверенітет України, двома фізичними та чотирма юридичними особами, причетними до будівництва Керченського мосту. Слідом за ЄС санкції запровадили Велика Британія та Швейцарія.

У транспортній компанії «Гранд Сервіс Експрес» стверджують, що санкції ЄС і Великої Британії за будівництво Керченського моста не вплинуть на роботу перевізника.

коментуйте повідомлення: