Пропуск на адмінкордоні Криму з Херсонщиною обмежили до квітня – міністерство

До 3 квітня тимчасово обмежено пропуск через контрольні пункти в’їзду-виїзду на адмінкордоні анексованого Криму з Херсонською областю, повідомило Міністерство України з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб.

У міністерстві уточнили, що тимчасові обмеження стосуються всіх, крім громадян України та членів їхніх сімей, осіб, які перетинають адмінкордон «з метою забезпечення захисту національних інтересів чи в зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, а також представників дипломатичних установ і гуманітарних місій, які виїжджають з Криму і Севастополя».

«В’їзд і виїзд інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій разом з адміністрацією Державної прикордонної служби України», – йдеться в повідомленні.

Як додали в міністерстві, «тимчасове закриття КПВВ не тільки зменшить потік можливо інфікованих громадян України, а й дозволить їх захистити».

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков минулого тижня пропонував, щоб українців без реєстрації на неокупованій материковій частині країни не пропускали через контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ) на Донбасі і через адмінкордон з анексованим Кримом. Українські правозахисники засуджено цю ідею.

коментуйте повідомлення: