У Росії тоталітарний режим, зміна якого можлива лише в результаті інтервенції або довгострокової еволюції

У Росії встановився тоталітарний режим, зміна якого можлива лише в результаті інтервенції або довгострокової еволюції. З такою заявою виступив російський експерт Андрій Ілларіонов в Таллінні на конференції пам’яті Леннарта Мері. На думку колишнього радника президента РФ, антиросійські санкції ЄС не привели до належного результату.

Однією з головних тем другого дня конференції Леннарта Мері стало ставлення президента Росії Володимира Путіна до решти світу. За словами колишнього радника президента Російської Федерації Андрія Ілларіонова, нинішня політика Кремля знаходить все більш чіткі риси тоталітаризму. По-перше, на це вказують дії офіційної Москви, яка все наполегливіше нав’язує жителям країни ідеологію. По-друге, після ліквідації політичних прав почалося вторгнення режиму в сферу особистих свобод. Відповідаючи на запитання, загрожує це революцією, чи росіяни підтримають нинішнього лідера, Ілларіонов відзначив, що в історії немає прикладів мирного виходу з таких ситуацій.

«Це не означає, що такого не може бути в принципі. Але поки історія не знає таких прикладів. Історія знає приклади, коли такого роду режими ламалися або в результаті зовнішнього вторгнення. Або ж цей режим зазнавав дуже тривалого процесу внутрішньої еволюції з необхідною зміною перших осіб», – стверджує Андрій Ілларіонов.

Захід, повинен стати, нарешті, Заходом, вважає російський експерт. На думку Ілларіонова, антиросійські санкції – це всього лише гра європейських і російських лідерів: одні роблять вигляд, що вводять санкції, інші роблять вигляд, що страждають.

«Поки що це не Захід, а якесь недолуге місиво. На Заході є сили і є країни, які розуміють проблему адекватно. Однак не в цих столицях приймаються основні рішення. Визнавати, що він (Захід – прим. ред.) Був не правий (в своїй політиці щодо путінської Росії. – Прим. ред.) – це теж не дуже приємно », – зазначає Ілларіонов.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

коментуйте повідомлення: