В Одесі невідомий «замінував» будівлю міськради, сесію вирішили не зупиняти

В Одесі правоохоронці перевіряють інформацію про мінування будівлі міської ради на Думській площі. Повідомлення надійшло до поліції об 11:30, повідомляє прес-служба регіонального поліцейського управління.

26 квітня в міськраді відбувалася чергова сесія. В переліку питань, які розглядали депутати, – земельні, передає кореспондент Радіо Свобода. Мер Геннадій Труханов поставив на голосування питання про припинення засідання через повідомлення про «замінування». Але 57 депутатів з 61 зареєстрованого в сесійній залі проголосували за продовження роботи сесії.

Депутати проводили засідання, поки будівлю і прилеглу територію обстежували поліцейські.

Про результати перевірки в поліції поки що не інформували.

25 квітня через анонімне телефонне повідомлення про замінування з одеського Таїровського кладовища було евакуйовано близько п’яти тисяч людей. Територію (близько 150 гектарів) протягом кількох годин перевіряли поліцейські, вибухотехніки, рятувальники. Вибухонебезпечних предметів не знайшли. 

Також напередодні «телефонний хуліган» повідомив про «замінування» будівлі одного з факультетів Одеського національного університету імені Мечникова.

24 квітня подібну інформацію поліція перевіряла на Одеському залізничному вокзалі і в Малиновському районному суді.

У переддень святкових і жалобних дат у травні (2 травня – третя річниця масових заворушень, в яких загинули 48 людей) управління Служби безпеки України в Одеській області звернулося до громадян із закликом бути пильними. Відомство просить одеситів «інформувати про підозрілі предмети і залишені без нагляду транспортні засоби».

19 квітня в Києві начальник апарату голови СБУ Олександр Ткачук заявив, що співробітники Служби безпеки України запобігли «фейковій демонстрації» в Одесі. За його словами, «планом-максимумом» російських спецслужб в «акції на міжнаціональному підґрунті» перед Великоднем був напад «українських псевдонаціоналістів» на мирну ходу «етнічних болгар».

коментуйте повідомлення: