У Києві проходить Марш рівності, біля місця проведення противники утворили «ланцюг»

18 червня у Києві проходить Марш рівності, перед початком якого противники акції, близько сотні представників переважно націоналістичних організацій, неподалік парку імені Тараса Шевченка, утворили «ланцюг», безперервно рухаючись пішохідним переходом. Як повідомили в управлінні Нацполіції у Києві, на місці проведення заходу встановлені фільтраційні пункти, чергують кінологи та кінна поліція.

«В кількох молодих людей під час перевірки правоохоронці виявили балаклави та газові балончики», – повідомили в поліції, не вказавши втім, чи був хтось затриманий.

Водночас голова добровольчого батальйону «ОУН» Микола Коханівський на своїй сторінці у Facebook повідомив про затримання кількох осіб на акції противників Маршу рівності.

«Щойно біля Оперного театру беркута затримали ОУНівців: «Чернівского», «Солов’я», «Гарбуза», «Хіміка», «Сокола», подругу «Панду» і ще декілька патріотів з інших організацій (імен поки не знаємо). Затримали, обшукали, нічого не знайшли. Куди повезуть – невідомо, поки що тримають у автозаку біля оперного», – написав Коханівський.

Старт Маршу рівності, за даними організаторів, запланований на 10:00, на площі перед входом до будинку Вчителя.

Учасники проведуть ходу від перетину вулиць Богдана Хмельницього і Володимирської, далі Володимирською пройдуть до вулиці Льва Толстого. Ця станція метро, а також Палац Спорту, у неділю вранці зачинені на вхід і вихід.

Після завершення маршу о 13:00, як повідомили раніше організатори, учасників відвезуть у безпечне місце.

Раніше повідомлялося, що Марш рівності, захід на підтримку ЛГБТ у рамках фестивалю «Київ-прайд», планують відвідати близько 5 тисяч людей. Таку кількість заявляли організатори.

На час заходу охорону громадського порядку гарантуватимуть понад 5 тисяч силовиків.

коментуйте повідомлення: