ЗСУ готові до встановлення режиму тиші з 23 грудня – українська сторона СЦКК

Збройні сили України готові до встановлення та дотримання режиму припинення вогню з 23 грудня, заявляє українська сторона Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі.

«Підрозділи ЗСУ в районі проведення АТО на території Донецької та Луганської областей, безумовно дотримуючись Мінських домовленостей, готові до забезпечення виконання усіх заходів щодо запровадження та підтримання режиму припинення вогню по всій лінії розмежування сторін на сході України», – цитує українську сторону СЦКК прес-центр штабу АТО.

Водночас, українські військові повідомили, що готові застосувати зброю у відповідь у разі загрози життю та здоров’ю місцевого населення, особового складу підрозділів ЗСУ, а також спроб підтримуваних Росією бойовиків змінити визначену лінію розмежування.

В угрупованні «ДНР» заявили, що 22 грудня командири отримали наказ забезпечити режим припинення вогню з 00:00 23 грудня. Бойовики «ЛНР», зі свого боку, повідомили, що також готові дотримуватися тиші.

Цього тижня Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголосила черговий режим тиші з півночі 23 грудня 2017 року. Зараз мало б діяти так зване шкільне перемир’я – про яке заявила 23 серпня Контактна група. Цей режим тиші мав почати діяти з 25 серпня, напередодні початку шкільного року, і мав стати постійним. Проте про перші його порушення сторони конфлікту заявили вже через кілька хвилин після настання часу перемир’я.

коментуйте повідомлення: