Бойовики упродовж дня тричі порушили новорічно-різдвяне перемир’я – штаб

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що підтримувані Росією бойовики від початку доби і до 18-ї години суботи тричі відкривали вогонь у напрямку українських військ, порушуючи новорічно-різдвяне перемир’я. Як йдеться в повідомленні штабу на сторінці у Facebook, під обстріли бойовиків потрапили оборонні укріплення ЗСУ довкола Луганського, що на Світлодарські дузі, поблизу Авдіївки та Лебединського.

«Такі підступні дії російських найманців свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту та демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню», – повідомили у штабі АТО.

В угрупованні «ДНР» звинувати ЗСУ у активізації «снайперських груп» довкола захопленого бойовиками Донецька. В угрупованні «ЛНР» заявляють, що українська сторона стягнула до лінії зіткнення важке озброєння. Ні донецькі, ані  луганські бойовики поки не повідомляють про обстріли впродовж суботи.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголосила черговий режим тиші з півночі 23 грудня 2017 року. Він змінює оголошений у зв’язку з початком навчального року режим тиші, який не призвів до припинення обстрілів. 

коментуйте повідомлення: