Бойовики тричі упродовж дня порушили перемир’я на Донбасі – штаб

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що підтримувані Росією бойовики від початку доби і до 18-ї години четверга тричі відкривали вогонь у напрямку українських військ, порушуючи новорічно-різдвяне перемир’я. Як йдеться в повідомленні штабу на сторінці у Facebook, під обстріли бойовиків потрапили оборонні укріплення ЗСУ на донецькому напрямку.

«Бойовики провокували українських воїнів до бойових протистоянь біля Павлополя. Спочатку ворог вів вогонь із озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а згодом посилив тиск і випустив п’ять 82-міліметрових мін та здійснив обстріли з гранатометів. Крім того, у передмісті Красногорівки противник порушив перемир’я зі стрілецької зброї», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

В угрупованні «ДНР» звинувати ЗСУ в обстрілі у четвер західної околиці Донецька. В угрупованні «ЛНР» заявляють, що українська сторона стягнула до лінії зіткнення озброєння.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголосила черговий режим тиші з півночі 23 грудня 2017 року. Він змінює оголошений у зв’язку з початком навчального року режим тиші, який не призвів до припинення обстрілів.

коментуйте повідомлення: