Справи щодо 4 екс-беркутівців, підозрюваних у побитті «Автомайдану», передали до суду – ГПУ

Департамент спеціальних розслідувань направив до суду обвинувальний акт щодо чотирьох колишніх співробітників столичного спецпідрозділу міліції «Беркут», яких підозрюють у перевищенні влади та побитті 18 активістів громадського руху «Автомайдан» і сторонніх громадян в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулицях Щорса та Грушевського у Києві, повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

У ГПУ зазначили, що особам також інкримінують службові підроблення офіційних документів (рапортів) та надання завідомо неправдивих показань, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та арештовано.

Генпрокуратура повідомила, що в червні 2016 року направила до суду обвинувальний акт стосовно командира роти спецпідрозділу «Беркут» та п’ятьох колишніх працівників спецпідрозділу «Беркут» у цій справі.

Під час подій Революції гідності Міністерство внутрішніх справ мотивувало затримання «Беркутом» активістів «Автомайдану» їхніми хуліганськими діями, зокрема і щодо правоохоронців. Затриманих тоді навіть судили, але зі зміною влади після Революції гідності судові процеси проти автомайданівців припинилися.

коментуйте повідомлення: