Апеляційний суд залишив на посаді заступника голови Запорізької облради

Колегія суддів Апеляційного суду Харківської області залишила на посаді заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Марченка.

Апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції, який не знайшов підстав для усунення посадовця від виконання обов’язків.

Відсторонити Марченка просила прокуратура прокуратура Харківської області.

21 грудня співробітники Харківської обласної прокуратури та Служби безпеки України провели в Запоріжжі 30 обшуків у справі заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Марченка.

Тоді генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що «справа стосується депутата облради (Марченка – ред.) та його брата, які через вплив на посадових осіб організовували фіктивні тендери на благоустрій парку (2,7 мільйона гривень) та шкільні спортмайданчики (84 мільйони гривень) з наперед визначеним переможцем». За його даними, Марченко, який є «підозрюваним організатором схеми», разом з братом «лобіювали свої фірми» через зв’язки із заступником мера Запоріжжя Анатолієм Пустоваровим.

Владислава Марченка затримали 21 грудня та відправили до Харкова для вручення підозри. 23 грудня Червонозаводський районний суд Харкова обрав йому запобіжний у вигляді домашнього арешту з носінням електронного пристрою на термін до 21 лютого 2018 року, який 11 січня Апеляційний суд Харківської області змінив на частковий домашній арешт.

28 грудня суд відхилив клопотання прокуратури Харківської області про відсторонення Марченка від посади.

коментуйте повідомлення: