Міжнародних експертів для Антикорупційного суду шукатимуть до 15 вересня – ВККС

Зацікавлені міжнародні організації орієнтовно до 15 вересня 2018 року нададуть свої пропозиції стосовно кандидатур до складу Громадської ради міжнародних експертів, яка братиме участь у відборі суддів Вищого антикорупційного суду, повідомляє прес-служба Вищої кваліфікаційної комісії суддів за результатами першої координаційної наради з представниками міжнародних організацій та дипломатичних установ щодо створення Вищого антикорупційного суду.

Голова ВККС Сергій Козьяков висловив сподівання, що міжнародні організації запропонують до складу громадської ради найдосвідченіших та найкомпетентніших професіоналів.

Він також повідомив, що на офіційному веб-сайті Комісії 24 липня 2018 року вже розпочато реєстрацію намірів для участі у конкурсах на зайняття вакантних посад суддів Вищого антикорупційного суду, зокрема Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. При цьому зазначив, що така реєстрація є винятково допоміжним механізмом у підготовці до конкурсу та запевнив, що неподання заявки зараз не перешкодить охочим подати свої документи для участі у конкурсі до Вищого антикорупційного суду після його оголошення.

Читайте також: 14 друзів антикорупційного суду

У зустрічі взяли представники Міністерства закордонних справ України, Державної судової адміністрації України, Організації з безпеки та співробітництва в Європі, Світового банку, Організації економічного співробітництва і розвитку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Ради Європи, Програми розвитку ООН, посольств Канади та Сполучених Штатів Америки, Міжнародного валютного фонду, Європейського Союзу та інших зацікавлених організацій.

Верховна Рада України ухвалила в цілому закон про Вищий антикорупційний суд 7 червня. Ухвалення закону про антикорупційний суд домагалися від України її західні партнери, це було однією з умов продовження співпраці Києва з Міжнародним валютним фондом.

21 червня Верховна Рада схвалила президентський законопроект про запуск Вищого антикорупційного суду.

коментуйте повідомлення: