Рубан хотів звільнення до суду – адвокат Рибін

Керівник Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимир Рубан пропонував слідству укласти угоду, згідно з якою до початку судового процесу відбувся б його обмін на двох українських військових. Про це вночі 2 серпня повідомив адвокат Рубана Валентин Рибін.

«Володя Рубан, попри можливі негативні для нього наслідки, погодився ініціювати угоду зі слідством та запропонував індивідуальний обмін за формулою 1на 2, у результаті якого додому вже найближчими днями могли повернутися Сергій Глондарь та Олександр Коріньков, які перебувають у полоні з часів Іловайського котла (серпень 2014 року – ред.)», – написав адвокат у Facebook.

Також про це: Україну не зацікавив обмін Рубана, запропонований угрупованням «ДНР» – адвокат

Правоохоронці завершили розслідування провадження, в якому фігурують заарештовані нині керівник Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимир Рубан та народний депутат Надія Савченко, повідомила Радіо Свобода 1 cерпня речниця генерального прокурора Лариса Сарган.

Спікер ГПУ Андрій Лисенко, зі свого боку, розповів Радіо Свобода, що «матеріали справи передаються стороні захисту для ознайомлення».

Рубана затримали 8 березня на КПВВ «Майорське». За версією правоохоронців, він намагався перевезти велику кількість зброї з окупованої території Донецької області.

Його підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю та підготовці терактів, зокрема збройних замахів на державних діячів та політичних лідерів, серед яких президент України Петро Порошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк й секретар РНБО Олександр Турчинов. Сам Рубан звинувачення відкидає.

Як заявляв голова Служби безпеки України Василь Грицак, затримавши Рубана, СБУ вдалося «запобігти масштабним терористичним актам», які мали бути вчинені у Києві й інших містах України. Він заявив, що рівень терористичної загрози «був найбільшим за часи незалежності України».

Пізніше в цій справі заарештували народного депутата Надію Савченко. Вона заявляла, що планувала не теракт, а лише «політичну провокацію».

коментуйте повідомлення: