Президент пропонує перейменувати київську вулицю Кудрі на честь Маккейна

Президент України Петро Порошенко пропонує перейменувати київську вулицю Івана Кудрі в Печерському районі на честь покійного американського сенатора Джона Маккейна, повідомила народний депутат, представниця президента у Верховній Раді Ірина Луценко під час погоджувальної ради в парламенті.

«Президент України звертається і просить підтримати його звернення до міської ради Києва про перейменування вулиці Івана Кудрі, терориста, чекіста, оперативника, який діяв проти українського національно-визвольного руху, на ім’я сенатора Джона Маккейна», – сказала Луценко.

Героя Радянського Союзу Івана Кудрю називають одним із організаторів і керівників підпільної розвідувальної організації в Києві під час Другої світової війни.

​Маккейн помер у віці 81 року 25 серпня – на наступний день після того, як його родина оголосила, що сенатор відмовився від лікування пухлини мозку, яка була виявлена в нього у 2017 році.

Маккейн був критиком російського президента Володимира Путіна і прихильником надання Україні летальної зброї для оборони від агресії Москви.

коментуйте повідомлення: