Затриманого активіста Чапуха госпіталізували в окупованому Криму – родичі

Обвинуваченого у «справі Веджіє Кашка» кримськотатарського активіста Асана Чапуха перевезли із СІЗО Сімферополя в міську лікарню №7, повідомляє проект Радіо Свобода Крим.Реалії з посиланням на родичів Чапуха.

Подробиць про стан здоров’я кримськотатарського активіста вони не повідомили.

Минулого тижня обвинувачений у «справі Веджіє Кашка» Асан Чапух припинив голодування, яке він оголосив 15 вересня в СІЗО, вимагаючи надання кваліфікованої медичної допомоги. Чапух припинив голодування через погіршення стану здоров’я і на прохання адвоката Айдера Азаматова.

Асану Чапуху 66 років. Міністерство закордонних справ України неодноразово вимагало від Росії звільнити цього кримськотатарського активіста.

У Сімферополі 23 листопада 2017 року російські силовики затримали групу кримських татар – Кязіма Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджі. Їх звинувачують у вимаганні у громадянина Туреччини. При затриманні цих людей російськими силовиками стало зле ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Пізніше стало відомо, що жінка померла.

Після анексії в Криму фактична російська влада практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із легальною в Україні, але забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

коментуйте повідомлення: