Явка на проміжних виборах народного депутата в окрузі №179 склала понад 27% – ЦВК

На момент закриття виборчих дільниць на проміжних виборах народного депутата в ОВО №179 у Харківській області активність виборців склала 27,47 %, повідомила пресслужба ЦВК.

«О 20-й годині на Харківщині завершилося голосування на проміжних виборах народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі №179… Явка виборців на момент закриття виборчих дільниць склала 27,47%. Нагадаємо, що о 12-й годині активність виборців була зафіксована на позначці 12,94%, о 16 годині – 22,18%», – повідомили у ЦВК.

У комісії вказали, що голосування на виборчих дільницях відбувалося «спокійно, вільно, демократично та відповідно до вимог виборчого законодавства».

«Надзвичайних подій, які могли б вплинути на виборчий процес, протягом дня не зафіксовано», – йдеться у повідомленні.

Водночас громадська організація «Комітет виборців України» повідомляла про «незначні проблеми під час організації голосування» в 179-му окрузі на Харківщині.

Мережа «Опора» теж повідомляла про факти поодиноких порушень на дільницях у 179-му окрузі, вказуючи на низьку виборчу активність і недостатню поінформованість людей про виборчий процес.

Результати проміжних виборів народного депутата на цьому окрузі мають бути встановлені до 30 березня включно.

У неділю у Харківській області відбувалися вибори народного депутата від 179-го округу. Як повідомила громадянська мережа «Опора», усі 189 виборчих дільниць відкрилися вчасно. 147 тисяч людей з правом голосу мали обрати одного з-поміж 37 кандидатів.

На початку грудня Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата, члена фракції «Слуга народу» Олексія Кучера, який в липні переміг на виборах в 179-му окрузі.

За кілька тижнів до цього Кучер став головою Харківської обласної державної адміністрації. До нього з жовтня 2016-го до листопада 2019 року цю посаду обіймала Юлія Світлична.

 

коментуйте повідомлення: