YouTube та Netflix знизять якість трансляції в Європі, щоб уникнути перевантаження інтернету

Платформи YouTube та Netflix знизять якість трансляції в Європі, щоб уникнути перевантаження на мережу Інтернет на тлі повідомлень, що мільйони європейців через спалах коронавірусу працюють дистанційно і багато дивляться відео вдома.

Відповідне рішення було ухвалене після того, як єврокомісар з внутрішнього ринку і цифрової економіки Тьєррі Бретон закликав потокові платформи знизити якість своїх відеороликів, щоб запобігти колапсові інтернету.

«Ми зобов’язуємося тимчасово перемикати весь трафік у ЄС на стандартний за замовчуванням», – йдеться в заяві YouTube 20 березня.

19 березня Netflix у своїй заяві також вказав, що «почне знижувати швидкість передачі даних у всіх потоках в Європі протягом 30 днів».

«За нашими оцінками, це скоротить трафік Netflix в європейських мережах приблизно на 25%, одночасно забезпечуючи якісний сервіс для наших користувачів», – йдеться в заяві.

Відео складають значну частину даних інтернет-трафіку. Відео стандартної чіткості не такі затратні, як відео високої.

Європейські телекомунікаційні провайдери, від Vodafone до Deutsche Telekom, останніми днями повідомляють про різке збільшення трафіку даних.

коментуйте повідомлення: