COVID-19: Іран забороняє поїздки між містами і подовжує карантин

Подорожі між містами Ірану з 26 березня заборонені через побоювання щодо другої хвилі захворювань на коронавірусну хворобу COVID-19.

«Ті, хто подорожував на свята з нагоди іранського Нового Року, мають негайно повернутися до рідних міст, не зупиняючись в інших дорогою додому», – заявив член національного штабу Ірану з протидії коронавірусу Хоссейн Зольфагарі.

Читайте також: Понад третина світу опинилася в ізоляції через COVID-19, країни G20 збираються на відеосаміт​

Урядовці скаржаться, що чимало іранців проігнорували заклик влади залишатися вдома та скасувати заплановані подорожі з нагоди перського Нового року, який почався 20 березня.

«Закриття університетів та школ, так само як і заборона зібрань були подовжені», – заявив Заольфагарі, додавши, що для порушників обмежень будуть правові наслідки.

25 березня кількість померлих від коронавірусної хвороби в Ірані перевищила 2 тисячі людей.

Водночас президент Хассан Роугані висловив думку, що Іран зможе стримати спалах коронавірусу протягом двох тижнів, додавши, що влада вжила додаткових заходів, аби полегшити наслідки для економіки для громадян із невисоким доходом.

Читайте також: Індія приєдналася до країн, які запровадили жорсткий карантин через коронавірус​

«Ми надішлемо листа Верхному лідеру Ірану (аятоллі Алі Хаменеї – ред.) сьогодні, щоб попросити дозволу залучити 1 мільярд доларів з іранського суверенного фонду багатства», – заявив Роугані у відеозверненні.

Водночас Іран відмовився від пропозиції базованої в Женеві благодійної організації Medecins Sans Frontieres розгорнути збірний госпіталь на 50 ліжок в Ісфахані, аби допомогти впоратися зі спалахом.

Роугані також відкинув пропозицію гуманітарної допомоги з боку Сполучених Штатів, заявивши натомість, що, якби Вашингтон хотів допомогти, він міг би скасувати антиіранські санкції.

коментуйте повідомлення: