«Джентельменська угода». У «Слузі народу» анонсували кодекс етики.

У фракції «Слуга народу» напрацьовують кілька внутрішніх документів, серед яких так званий «кодекс етики». Про це в прямому ефірі Радіо Свобода повідомила заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук.  

«У нас є робоча група, яка напрацьовує кілька документів. Це положення про фракцію – це якраз цей кодекс етики і коаліційна угода – більш деталізована програма партії», – розповіла Кравчук.

Питання ведучої до Євгенії Кравчук полягало в тому, чи існує у провладній фракції якийсь внутрішньопартійний механізм для запобігання неприйнятній поведінці та висловлюванням з боку «слуг».

За приклад ведуча навела нецензурні висловлювання про «собичий рот» нардепа-слуги Олександра Дубінського на адресу ексочільника Національного Банку України Якова Смолія.

Кравчук визнала, що з боку її колег «дійсно трапляються скандали з якимись необережними висловлюваннями», проте невідомом, чи передбачатиме «кодекс етики» слуг якесь покарання за подібні висловлювання.

«Складно сказати, яке покарання буде передбачати цей кодекс етики, бо насправді саме положення про фракцію може регулювати можливість виключення членів фракції чи включення до фракції якогось іншого депутата. Кодекс етики – це така, швидше, «джентельменська» угода, якої депутати мають дотримуватися. Це внутрішній документ», – зазначила Кравчук.

Інший депутат від «Слуги народу» Гео Лерос у свою чергу заявив, що сумнівається  в ефективності такого кодексу.

«Допоки Офіс президента має колосальний вплив на парламент, то ніякі джентельменські угоди не допоможуть. Я сумніваюся, що це спрацює. Це зайвий раз дасть привід Офісу президента впливати на окремих депутатів та їх перебування у фракці», – заявив Лерос в ефірі програми Свобода LIVE

 

Минулого місяця заступник голови фракції «Слуга народу» і голова однойменної партії Олександр Корнієнко попросив вибачення перед своєю колегою Іриною Аллахвердієвою, одним із кандидатів від партії на посаду мера Миколаєва Тетяною Домбровською і «всіма українцями» за сексистські висловлювання у спілкуванні з головою фракції Давидом Арахамією на прес-конференції в Миколаєві.

 

 

коментуйте повідомлення: