ЗСУ переходять у контрнаступ, Росія змінює тактику – міністр оборони 

Збройні сили України контролюють ситуацію, тримають рубежі і переходять в контрнаступ, відтісняючи російську армію. Про це вранці 5 березня, на десятий день після масштабного вторгнення Росії в Україну, заявив міністр оборони України Олексій Резніков.  

«Основні зусилля окупантів зосереджувались на оточенні Києва та послабленні спротиву в блокованих ним населених пунктах. Захисники міста Києва продовжують відбиття наступу ворога, наносять ураження його наступальним угрупованням», – сказав міністр. 

На Волинському напрямку, зазначає він, суттєвих змін в положенні українського війська немає. 

На Сіверському напрямку, за словами Резнікова, ЗСУ утримують позиції, Чернігів «здійснює героїчну оборону»: «В районі населеного пункту Михайло-Коцюбинське Чернігівської області перед водною перешкодою стоїть колона до 200 одиниць техніки та живої сили. Міст через річку зруйнований». 

На Слобожанському напрямку, інформує він, українські військові «продовжують ведення оборонних дій».  

На Приморському напрямку українська армія прикриває узбережжя Чорного моря та запобігає оточенню Миколаєва, додав міністр. 

«З огляду на зниження темпів наступу та спротив українців, Росія змінює тактику», – зауважив Резніков.

За його словами, найбільш вразливим сьогодні є українське небо: «Агресор комплексно і активно застосовує свій повітряний та ракетний потенціал. Авіацією всіх видів здійснюються бомбардування міст, селищ та цивільної інфраструктури, у тому числі критично важливої та небезпечної, як атомні та гідроелектростанції».

«Вєлікая» армія показала справжнє нутро – терориста-боягуза, який здатен нападати лише на цивільне населення – на дітей, на жінок, на неозброєне мирне населення. Прицільні обстріли, бомбардування й ракетні залпи по житлових кварталах, школах, садочках й лікарнях, ворог знищує храми і церкви, обстрілює вокзали із тисячами жінок і дітей, що евакуюються, – це тактика переляканих шакалів. Але я впевнено кажу: за кожне життя, за кожну сльозу ворог відповість», – додав міністр оборони.

Новина доповнюється 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На Харківському напрямку Збройні сили України відтіснили російську армію до кордону. 

Про це повідомляє у Telegram-каналі “Оперативний ЗСУ”.  

 

“На Харківському напрямку Збройні сили України перейшли у контрнаступ і відкинули окупантів до кордону”, – йдеться у повідомленні. 

Українські військові знищили три російських танки, а четвертий, який російські військові просто покинули, перейшов як трофей до ЗСУ. 

4 березня біля Харкова ЗСУ повністю знищили 488-й мотострілковий полк російської армії.  

Гарячі бої точаться зараз в кількох передмістях Києва. Харків вночі зазнав чергового авіаційного удару. В Сумах триває перестрілка на вулицях.  

коментуйте повідомлення: