Нагадали про MH17, Смоленськ і війну проти України. Сейм Польщі визнав Росію державою, яка підтримує тероризм

Сейм Польщі визнав Росію державою, яка підтримує тероризм і використовує терористичні заходи, повідомляє пресслужба нижньої палати польського парламенту.

Як йдеться у схвалений резолюції, Росія «систематично порушує права людини, міжнародне право і Статут ООН і низку інших зобов’язань», «нападає на території інших країн, вчиняє збройні напади, військові злочини та геноцид» і «веде ворожі дії» господарської діяльності, зокрема в сфері енергетики».

Крім того, у резолюції вказується, що Росія несе «безпосередню відповідальність за збиття рейсу MH17 у липні 2014 року, коли загинули 298 пасажирів і членів екіпажу», а також за «катастрофу літака ВПС Польщі у Смоленську в квітні 2010 року, під час якої загинули 96 людей, у тому числі президент Польщі Лех Качинський.

«Звіряча і протиправна агресія Російської Федерації проти України триває. Російські військові здійснюють обстріли по всій території країни, в результаті яких загинули тисячі людей, у тому числі багато дітей», – нагадують депутати.

У Сеймі також додали, що РФ вчинила акт міжнародного піратства, «збройно заблокувавши українські порти та паралізувавши морське сполучення на шляхах, що ведуть до них, без оголошення війни».

Польські депутати закликали Раду міністрів продовжувати та розширювати дії, спрямовані на запровадження подальших пакетів санкцій щодо Росії.

 

коментуйте повідомлення: