У РФ заарештували начальника бронетанкової служби за крадіжки двигунів до Т-90

Суд у російському Ростові-на-Дону заарештував начальника бронетанкової служби Південного військового округу за звинуваченням у розкраданні двигунів для танків. Полковнику Олександру Денисову загрожує до 10 років ув’язнення, повідомляє видання The Moscow Times.

За версією слідства, Денисов разом з іншими особами, імена яких поки невідомі, з листопада 2021-го по квітень 2022-го крали двигуни для танків Т-90. Усього їм вдалося викрасти сім штук. Загальна вартість вкрадених двигунів – близько 20,5 мільйона рублів.

Повідомляється, що сам Денисов звинувачення відкидає.

У 2019 році за схожий злочин було засуджено трьох колишніх офіцерів бронетанкової служби. Їх визнали винними у замаху на розкрадання чотирьох двигунів для «КамАЗів».

У березні у ЗМІ з’явилися повідомлення про те, що російська армія через високі втрати бронетехніки змушена використовувати старе озброєння.

Розслідувачі з групи Conflict Intelligence Team повідомляли, що з Далекого Сходу на захід Росії вирушив залізничний потяг зі знятими з консервації танками Т-54, розробка яких розпочалася перед закінченням Другої світової війни. На думку авторів розслідування, перекидання на війну з Україною старої бронетехніки може свідчити про серйозні проблеми із забезпеченням у російській армії.

коментуйте повідомлення: