Шольц виступив на захист продажу німецької зброї Туреччині після зустрічі з Ердоганом

Канцлер Німеччини Олаф Шольц 19 жовтня виступив на захист зростаючого останнім часом оборонного експорту своєї країни до Туреччини, назвавши однією з причин членство обох країн в альянсі НАТО.

«Туреччина є членом НАТО, і саме тому ми завжди приймаємо рішення, що будуть конкретні поставки. Це само собою зрозуміло», – сказав Шольц на спільній пресконференції з президентом Реджепом Тайїпом Ердоганом у Стамбулі.

Шольц навіть виявився відкритим до потенційного постачання винищувачів Eurofighter до Туреччини. За його словами, переговори між Британією і Туреччиною щодо винищувачів тривають. Ердоган підтвердив свою зацікавленість у тіснішій оборонній співпраці з Німеччиною.

Незадовго до візиту Шольца до Туреччини уряд оголосив, що знову дозволяє експорт зброї до Туреччини у більших масштабах, повідомило німецьке інформаційне агентство DPA. До невдалого військового перевороту в Туреччині в 2016 році і вторгнення в північну Сирію уряд Німеччини дозволяв експорт зброї в країну у великих масштабах, але потім значно скоротив його.

 

коментуйте повідомлення: